Vi handler mere og mere på nettet og diverse forbrydere vil godt blande sig i handelen, så her er Tænks gode råd:
- Hvilke kontaktoplysninger oplister webshoppen? Der skal både stå virksomhedens navn, en emailadresse, et telefonnummer og virksomhedens fysiske postadresse.
- Ser teksten fornuftig ud? Hvis teksten ligner noget, der er oversat med Google Translate og er fyldt med stavefejl, kan det være tegn på, at siden ikke er sikker.
- Er priserne realistiske? Hvis varerne har “skæve priser” som 492,43 kroner, kan det være tegn på, at siden er oversat af en maskine. Hvis varerne er betragteligt billigere end andre steder, kan det være et tegn på, at varerne er kopivarer.
- Brug altid betalingskort eller MobilePay. Hvis du aldrig får din vare, eller hvis webshoppen har trukket et højere beløb end aftalt, kan banken føre dine penge tilbage for dig.
- Læs altid webshoppens betingelser grundigt igennem, inden du trykker køb. Returret, fortrydelsesret og hvem, der skal betale for tilbagesendte varer, skal fremgå af shoppens betingelser.
- Tjek virksomheden på Google og forbrugeranmeldelsessider. Hvordan er anmeldelserne af siden? Og hvad har andre forbrugere gjort sig af erfaringer med siden?
- Kilde: Forbrugerrådet Tænk